Blogg

Perfekt eplekake? Her finner du oppskriftene!

Når høsten setter i gang for alvor og regnet pisker mot ruten da tenker jeg automatisk på levende lys, varm kakao og lun eplekake.

Det er lenge siden jeg har bakt, men jeg fikk en raus pose med epler av naboen og spurte på min private Facebook side om noen hadde en god oppskrift på eplekake.

Jeg fikk god respons og tenkte å dele tre av oppskriftene med deg.

Det er jo ikke en matblogg jeg har, men i og med at det sikkert er flere som har epletrær i hagen som må «ryddes opp i» har jeg bestemt meg for at det er innafor.

Her er oppskriften til Nora:

Dobbelt lag med butterdeig (frossen som du tiner).

Kjevle godt ut slik at butterdeigen blir tynn og stikk hull med gaffel jevnt over først.

Legg et lag med mascarpone og vaniljekrem i bunnen, legg deretter på tynne skiver epler og strø med litt brunt sukker.

Stek i ovn på 200 grader til kaken er gyllen. Server med vaniljeis og dryss over kanel.

Høres ikke den deilig ut?

Carl er en av familiens beste kokker og han er vanligvis ganske avansert i matveien, men oppskriften hans på eplekake ser overkommelig ut.

Her er Carls eplekake:

Mørdeig i bunnen og rundt kantene. Fyll opp med skiver av epler, masse epler. Strø over kanel og perlesukker mens du bygger opp lagene med epler.

Hvor mange lag spurte jeg, og Carl svarte så mange det er plass til eller til du ikke gidder mer.

Jeg måtte også spørre om oppskrift på mørdeig for det har jeg ikke laget før.

Den lager du slik: 1 del sukker, 2 deler smør og 3 deler hvetemel. Smuldre kaldt smør i sukker og mel.

Vi kommer ikke utenom smuldrepai.

Her er Elisabets oppskrift:

Smuldrepai: smelt smør, rør inn havregryn og et par toppede spiseskjeer m/hvetemel og litt sukker og vaniljesukker.

Skjær epler i biter, strø litt sukker hvis du vil, sitronsaft og godt med kanel over eplene. Fordel havreblandingen på toppen. Ildfast form. Litt lavt i ovnen. 180 grader i 20-25 min.

Hun har ikke fortalt hvor mye smør og sukker hun bruker, men jeg brukte for enkelhetsskyld 100 gram smør, 100 gram hvetemel, 100 gram sukker og drøye 50 gram havregryn.

Jeg toppet den med vaniljeis, og det ble kjempegodt!